logo

Carlotta - the museum database

Klintman Follin, Lars, Follin, Lars

Visat namn
Klintman Follin, Lars; Follin, Lars
Efternamn
Klintman Follin
Personnamn
Lars Klintman Follin
Förnamn
Lars Gunnar Olof
Kön, Ålder
m
Tidpunkt - Födelse
1934-03-09
Tidpunkt - Död
2009-10-29
Historik
Lars Klintman Follin är son till Karl Gunnar Gerhard Follin och Edit Ragnhild Theodora Klintman. Lars har en ett år yngre syster som heter Kerstin Edith Inger. Lars far Karl Gunnar dör 1937 och mamman försörjer barnen, de bor tillsammans hela livet. Mamman dör 1983 och då flyttar Lars och Kerstin till en mindre lägenhet i samma hus. Lars var en samlare som samlade mynt, sedlar, frimärken och kanske framför allt indianer, som var ett stort intresse hos honom. Lars och Kerstin reste mycket och gärna då till olika ställen där det bodde indianer.; Växte upp med sin mamma, Edit Follin, född Klintman, och syster Kerstin Follin på S:t Pedersgatan 11 i Helsingborg. Han var mycket intresserad av indianer och samlade påm indianrelaterade föremål.;

Lars Klintman Follin är son till Karl Gunnar Gerhard Follin och Edit Ragnhild Theodora Klintman. Han är bror till Kerstin Edith Inger Klintman Follin. Syskonens morfar är Christian Olof Klintman som drev Klintmans Café och retaurang och café Helenehill.

Lars far Karl Gunnar dog redan 1937 och modern som arbetade som gymnastikdirektör tog över försörjningen av familjen, möjligen med hjälp av sina föräldrar. Den lilla familjen flyttade in på S:t Pedersgatan 11 och de bodde där tillsammans resten av sina liv. Modern Edit dog 1983 och året därpå flyttar syskonen till en mindre lägenhet i samma hus. Systern dör 7 månader innan Lars, 21 mars 2009.

Land
Sverige
Landskap
Skåne
Stad
Helsingborg
Adress
S:t Pedersgatan 11