logo

Carlotta - the museum database

559-2019 :: installation

Object description
Konstnären beskriver konstverket enligt följande: Mörk krusning, (objekt) # 1, 2017. Ett års förbrukning av plastförpackningar hemma hos mig har gjutits av. Alla objekt är olika. Verket har kommit till under en arbetsperiod så jag har haft havet och människans påverkan på havet som tema. Det finns även på ett antal teckningar med titeln: Mörk krusning, (teckning), 2017. Dessa teckningar visar motiv av oljeutsläpp på världshaven. Under min uppväxt gjorde jag och mina föräldrar konst av skräp som vi samlat in i vikar där skräp blåst iland. Dessa minnen har legat till grund för mitt arbete med Mörk krusning, (objekt). Det finns även ett verk med titeln Mörk krusning, (objekt), #2. I detta verk har jag gjutit av plastförpackningar förbrukade under 2018.
Object description
Objekten är gjutna i gips infärgad med kimrök. Varje objekt är sedan bestruket med en tunn blandning av svart tusch och vatten.
Sakord
installation
Inventarienummer
559-2019
Antal ingående delar
123
Antal delobjekt
123
Titel - Verkets
Mörk krusning, (objekt) #1
OCM
364; 384; 415
Svenska ämnesord
global uppvärmning; miljöfrågor; miljöförstöring; plastavfall; plastförpackningar; växthuseffekten
Tidpunkt - Tillverkning
2017
Gruppering
Konst; Kultur
Företagsnamn - Rättighetsinnehavare
©Anna Ling/Bildupphovsrätt 2020; Bildupphovsrätt i Sverige
Personnamn - Konstnär
Ling, Anna
Materialkategori
mineral
Material
gips
Teknik
gjuten
Längd
se delobjekt
Höjd
se delobjekt
Bredd
se delobjekt
Diameter
se delobjekt
Beskrivning
Konstnären beskriver konstverket enligt följande: Mörk krusning, (objekt) # 1, 2017. Ett års förbrukning av plastförpackningar hemma hos mig har gjutits av. Alla objekt är olika. Verket har kommit till under en arbetsperiod så jag har haft havet och människans påverkan på havet som tema. Det finns även på ett antal teckningar med titeln: Mörk krusning, (teckning), 2017. Dessa teckningar visar motiv av oljeutsläpp på världshaven. Under min uppväxt gjorde jag och mina föräldrar konst av skräp som vi samlat in i vikar där skräp blåst iland. Dessa minnen har legat till grund för mitt arbete med Mörk krusning, (objekt). Det finns även ett verk med titeln Mörk krusning, (objekt), #2. I detta verk har jag gjutit av plastförpackningar förbrukade under 2018. ; Objekten är gjutna i gips infärgad med kimrök. Varje objekt är sedan bestruket med en tunn blandning av svart tusch och vatten.
Historik
Verket kom till i samband med en utställning hos galleri Arnstedt, sommaren 2017. Verket har även visats på utställningen Forms of entanglement, 2017, på Charlottenborgs konsthall i Köpenhamn och på Lunds konsthall sommaren 2018.
Källuppgifter
se nyförvärvsdokumentation
Montering
Objekten har ingen inbördes ordning vid montering. Bilderna från utställningarna används som riktmärke.
Samtidiga förvärv
631-2019
Tidpunkt - Förvärv till museet
2018
Förvärvsomständigheter - Till museet
inköp [fondmedel]; inköp för medel från Bergendorffska fonden
Personnamn - Förvärvat från
Ling, Anna
Utställning
Personligt (nyförvärv) 2015-2020, DKH 3.9-25.10-2020
Månad - Månadens föremål
2021-04
Teknik konst
gipsavgjutning

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.