Vintern 1997 - 1998 blev Anne Louise Kemdal kontaktad av de nya ägarna till Olympiagrillen, Ingrid och Sten Jönsson. När de tog över Olympiagrillen tyckte de att den var för liten. De flyttade den därför till Olympia, och byggde en ny grill på S:t Peders gata. På Olympia fortsatte korvkiosken att fungera som sådan under matcherna. Nu skulle den slängas och museet blev tillfrågad om de ville ha den.
Olympiagrillen snickrades ihop under tidigt 1960-tal i hörnet Bergaliden och S:t Pedersgatan.
Från första början var det Birger Nilsson som stod för bygget och trakteringen. I mitten av 1970-talet tog hans dotter Gittan och hennes man Leif Johansson "Korva-Leif" över. När Leif tog över var inte matutbudet så stort. "Korv och bröd eller korv och mos" fanns det att välja på. Först senare kom kyckling och hamburgare in i sortimentet. Det hemlagade moset var dock väldigt populärt.
Under många år var det förbjudet att sälja dricka, "men vi hade Festis i kylen som såldes illegalt", skrattar Leif. "Senare tog vi in chokladdryck på flaska också."
Livet som korvgubbe kunde stundtals vara jobbigt. Ibland jobbade Leif i tolvtimmarspass. Fast kärleken till korven höll Leif kvar i många år och varje arbetspass inledde han med att äta 2-3 nystekta, tjocka korvar. Dessutom hade han ett oerhört utbyte med kunderna. "Kiosken var som ett bollplank och en del av kunderna använde mig som kurator på kvällarna", berättar Leif. Många var HIF-anhängare, som sett HIF på Olympia. Andra var på väg efter en kväll ute på stan.
Efter 20 år tyckte dock Leif att det fick vara nog. Han sålde rörelsen och tog anställning på en mekanisk verkstad
Under julmarknaden på Fredriksdal 2002 användes Olympiagrillen igen för första gången sedan totalrenoveringen. Våra konservatorer Adolf Kerer och Jenni Lindbom stod för försäljningen.