logo

Carlotta - the museum database

264 :: Servering och förtäring

Object description
Regelbundna mattider; informellt ätande (ex. mellan målen, under arbetet eller leken); måltider (ex. tider, antal per dag, deltagare, sammansättning); sätt att äta; bordsskick; (ex. serviett); ätredskap (ex. kniv, gaffel, sked); kärl för uppläggning av maten (ex. servis, tallrik, karott); göromål efter ätandet (ex. omhändertagande av kasserad föda och rester, rengöring och disk); förning och matsäck; trosföreställningar och sedvänjor; etc.
OCM-kod
264
OCM-namn
Servering och förtäring
OCM-beskrivning
Regelbundna mattider; informellt ätande (ex. mellan målen, under arbetet eller leken); måltider (ex. tider, antal per dag, deltagare, sammansättning); sätt att äta; bordsskick; (ex. serviett); ätredskap (ex. kniv, gaffel, sked); kärl för uppläggning av maten (ex. servis, tallrik, karott); göromål efter ätandet (ex. omhändertagande av kasserad föda och rester, rengöring och disk); förning och matsäck; trosföreställningar och sedvänjor; etc.
Belongs to OCM
26 :: Födans förtäring